HansLiaMarielleLarsCharissa >> Cuba <<

van Cienfuegos naar Trinidad en Havana..

Vandaag is onze laatste dag dat we de auto hebben, we hebben een lange rit te doen, dus vroeg op, ontbijten en opweg. Ons doel is Trinidad, en door de bergen naar Santa Clara, en dan terug naar Havana.

Op de wegen richting Trinidad, is het al een hele drukte langs de weg met lifters ( het schijnt in Cuba verplicht te zijn om lifters mee te nemen ) er rijden ook open vrachtauto,s met het opschrift taxi, je ziet dan een laadbak vol mensen. Hier zie je ook veel mannen te paard langs de wegen rijden, weer wat anders dan de fiets of brommer.

Trinidad ligt aan de zuidkust van midden Cuba. De stad Trinidad staat op de Werelderfgoedlijst. in deze oude stad zie je de koloniale sfeer uit de 16e eeuw, veel keistraten, gekleurde huizen, mooie pleinen en kerken.

Omdat wij vroeg waren konden wij doorrijden naar het centrum, over de hobbeligge keistraten. Er werd ons een bewaakte parkeerplek aangewezen, voor 2 cuc. Het is inderdaad een leuk authentiek stadje om een paar uurtjes gezellig door heen te lopen en alles te bewonderen. in een paar straatjes staan souvenierkraampjes en er zijn houtwerkwinkels. ook hier word zachtjes gevraagd of je sigaren wil kopen, bij een klein huisje werd ik uitgenodigt om binnen naar de sigaren te komen kijken, een 2 persoons bed vol met kistjes sigaren, ik heb niks gekocht ( er word gewaarschuwd voor neppers )

Toen wij Trinidad wilden verlaten, werden wij gewaarschuwd voor de slechte weg door de bergen naar Santa Clara, eigenwijs zoals wij toch zijn, richting Santa Clara door de bergen afstand zo,n 60km ( de snelste weg naar Santa Clara, en anders veel km omrijden ) Na 5 km vrij steil, nat weg dek en een erg hobbelige weg omhoog, toch maar besloten om terug te keren. Hadden we toch moeten luisteren, maar deze weg zou te lang duren, en toch best wel link ook met de hobbelige afdalingen.

Besloten om terug te gaan naar Cienfuegos, en Santa Clara maar over te slaan, en op weg te gaan naar Varadero. Jammer, maar door de te lange omweg naar Santa Clara zouden we te laat in Varadero arriveren. waar de auto ingeleverd moest worden..