HansLiaMarielleLarsCharissa >> Cuba <<

van Varadero naar Havana..

Vandaag zijn we om half tien vanaf ons resort, met een taxi/minibus naar Havana vertrokken.

( 140 km - 90 cuc voor 5 personen )Angekomen in Havanna, hebben we eerst onze bagage naar ons logeeradres in Havanna gebracht. Een casa particulara aan de Avenue Salvador Allende 1113 in Havana. telef 537 8709747 - eigenaresse Maria Josefa Perez ( Fefa ) 2 nette kamer met gezamelijke badkamer en voorkamer voor 50 cuc per nacht, ongeveer 10/15 minuten lopen van het centrum, of met de taxi 4/5 cuc.

Daarna zijn we naar het oude centrum van Havana gelopen, met zijn diverse pleinen, oude gebouwen en huizen, die er vroeger in de koloniale tijd erg mooi uitgezien moeten hebben. Wonderbaarlijk op een van de pleinen een soort openlucht museum met oude locomotieven.Obispo een leuke oude straat met leuke restaurantjes en cafe's waar bandjes spelen, aan het eind van de straat links houten straat stenen.

Uit het oude centrum gekomen, richting haven, hebben we nog een flinke wandeling over de Malacon gemaakt ( de lange boulevard langs de straat van Florida. We zijn gestart bij het uitzicht naar de 2 oude spaanse forten, Het Castillo del Morro en het Fortaleza de San Carlos de la Cabana. Ook langs de Malacon staan oude historische huizen waarvan er een aantal gerestaureerd zijn. Nabij Hotel Nacional zijn we weer richting centrum gelopen. Let wel op als de wind hard waait kunnen de golven over de kade muur slaan, zoals wij ook meegemaakt hebben.

Vlakbij Hotel Nacional is er aan de boulevard een auto verhuur Rex, waar wij de volgende dag een auto gehuurd hebben.

s,avonds zijn we naar het oude centrum terug gegaan, om in een leuk restaurant met muziek lekker te eten.

In Havanna( heel Cuba ) riden veel Amerikaanse auto,s uit de jaren 50 en 60, veel worden er gebruikt als taxi. De meeste auto,s hebben geen originele motor meer, toen wij bij een mooie auto stonden te kijken liet de eigenaar trots de nog originele Amerikaanse motor zien. Er rijden ook veel oude lada,s rond uit de Sovjet periode.

Als je wil kan je ook met de gele Connextion bus mee naar Rotterdam of Gorichem, die rijden in Havanna nog rond, zoals ze uit Holland zijn aangekomen ( dus incl bestemming en Hollandse reclame )